Prin deschiderea noii benzinării, compania azeră ajunge la un număr de 14 staţii, toate benzinările fiind concentrare în zona Moldovei. SOCAR şi-a făcut intrarea pe piaţa românească în toamna anului 2011, prima benzinărie fiind deschisă la Botoşani. Planurile iniţiale ale companiei erau de a deschide în doar trei luni cele 15 benzinării, achiziţionate anterior de la un om de afaceri din Botoşani.
În prezent, cele 13 staţii SOCAR se află în judeţele Suceava (6), Botoşani (5), şi câte una în Iaşi, respectiv Neamţ, conform datelor disponibile pe site-ul companiei. Cea mai recentă staţie inaugurată de SOCAR a fost cea de la Drăguşeni, în iulie 2012, CEO-ul SOCAR România, Hamza Karimov, declarând la acea dată că “planul de dezvoltare națională va include într-o primă fază orașe importante din România. Desigur, Capitala României este inclusă în planul de investiții preconizat pentru anul în curs (2012- n.r.)”. Din păcate, planurile nu au fost respectate, compania neavând deschisă în prezent nicio staţie în Bucureşti.
În toamna anului 2011, reprezentanţii companiei au anunţat un plan ambiţios în ceea ce priveşte prezenţa pe piaţă locală, ceea ce ar fi însemnat o adevărată concurenţă pentru celelalte companii petroliere de la noi: OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, Mol şi Eni. Planurile iniţiale vizau deschiderea a 300 de staţii de carburanţi.
Conform declaraţiilor de atunci, compania urma să investească în doar 2-3 luni 18 milioane de euro, iar în 2012 alte 100 de milioane de euro, conform declaraţiei preşedintelui companiei azere, Rovnag Abdullayev.
La rândul său, Hamza Karimov declara, la evenimentul de inaugurare a primei staţii, că „în România există deja jucători mari pe această piaţă şi, ca oriunde altundeva, intrarea unui nou jucător cu siguranţă va creşte concurenţa şi va scădea preţurile. În final, acest lucru va avea consecinţe favorabile pentru consumatori”.