‘Evident că se urmăreşte îndeaproape orice reglementare guvernamentală în domeniul agricol şi energetic dat fiind faptul că managementul Azomureş şi-a propus ca în următorii ani să crească livrările pe piaţa internă până la 750.000-800.000 de tone pe an. Un cadru normativ predictibil în domeniul agriculturii şi industriei este foarte important pentru Azomureş, dar şi pentru economia românească, în general. Anual, la Azomureş se produc aproximativ 1,4 milioane de tone de îngrăşăminte pentru agricultură’, a spus Ovidiu Maior.
Potrivit acestuia, capacitatea de funcţionare a combinatului în 2013 se păstrează la valorile normale ale capacităţilor de producţie şi, în ciuda anunţatelor creşteri ale preţului energiei, aprovizionările cu gaz metan (materia primă de bază în producerea îngrăşămintelor) realizându-se normal.
Ovidiu Maior a subliniat că Azomureş are un plan de investiţii în valoare de peste 200 milioane dolari menit să crească productivitatea instalaţiilor.
‘Odată cu preluarea Azomureş în primăvara anului 2012, Ameropa a început implementarea unui program de investiţii care îşi propune să crească productivitatea instalaţiilor de pe platforma de la Târgu Mureş şi să reducă emisiile în mediul înconjurător. Planul de investiţii, în valoare de peste 200 milioane USD, se concentrează pe instalaţiile care produc îngrăşăminte pentru agricultură, cum ar fi secţiile de producere amoniac, uree şi azotat de amoniu. Există o preocupare legată de implementarea unui sistem de cogenerare însă nu în viitorul apropiat’, a mai precizat Ovidiu Maior.
Sursa: Agerpres