UPDATE

Au fost publicate baremele de la Limba și literatura română. Mai jos, aveți baremele în format PDF, apăsați CLICK.

bac 2024, toamnă, limba și literatura română

 

bac 2024, toamnă, limba și literatura română (2)

 

bac 2024, toamnă, limba și literatura română (3)

 

bac 2024, toamnă, limba și literatura română (4)

 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Au apărut deja în mediul online imagini cu subiectele primite de elevi.

subiect 19 august
SURSA FOTO: stirileprotv.ro
subiect 19 august
SURSA FOTO: stirileprotv.ro

Elevii au susținut proba de toamnă

Probele scrise din sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat de anul acesta încep astăzi, la ora 9:00. Elevii pot intra în sălile de examen începând cu ora 8:30.

Timpul de 3 ore se calculează din momentul distribuirii subiectelor în sala de examen, conform unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Candidații cu aprobări speciale beneficiază de prelungirea timpului de lucru. Această măsură se aplică elevilor cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz sau tulburări de neurodezvoltare, conform procedurilor în vigoare.

Elevii care aduc materiale interzise (telefoane, manuale, notițe, etc.) vor fi îndrumați să le lase într-o sală special amenajată.

În zilele cu probe scrise, Ministerul Educației oferă linia TELVERDE 0800 801 100. Aceasta este disponibilă între orele 8:00 și 16:00 pentru raportarea eventualelor probleme legate de organizarea examenului, a mai informat Ministerul Educației.

Probele scrise ale sesiunii de Bacalaureat din august 2024 se desfășoară după următorul program:

  • 19 august: Limba și literatura română (proba E.a)
  • 20 august: Proba obligatorie a profilului (proba E.c)
  • 21 august: Proba la alegere a profilului și specializării (proba E.d)
  • 22 august: Limba și literatura maternă (proba E.b)

Primele rezultate vor fi publicate pe 26 august

Primele rezultate vor fi publicate pe 26 august, până la ora 12:00, iar contestațiile se pot depune în aceeași zi, între orele 12:00 și 18:00. Rezultatele finale vor fi anunțate pe 30 august.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, un candidat trebuie să îndeplinească simultan mai multe criterii: să fi susținut probele de evaluare a competențelor, să participe la toate probele scrise, să obțină cel puțin nota 5 la fiecare probă și să aibă o medie generală de minimum 6.

La a doua sesiune a examenului s-au înscris peste 33.600 de candidați. Unii vor susține toate probele, în timp ce alții vor participa doar la cele nepromovate anterior.

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratele Școlare, dintre cei înscriși, peste 22.000 sunt din promoția 2024, iar peste 11.500 provin din promoții anterioare.

Sesiunea a început pe 8 august cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată pe 9 august de evaluarea competențelor lingvistice în limba maternă pentru elevii minorităților naționale.

Pe 12 august a avut loc evaluarea competențelor digitale, iar pe 13 și 14 august s-a desfășurat evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.