O sete de pământ fertil se manifestă nu numai dinspre China, ci şi din zona Golfului. Chinezii şi arabii sunt gata să investească, nu numai în producţia agricolă, ci şi în crearea de lanţuri care să aducă pe piaţă produse agricole.

“Mari investitori din zona Golfului sunt interesaţi de cele 4 milioane de hectare de teren ecologic din România. Pe mine mă îngrijorează acest apetit pentru terenul românesc. Legislaţia ar trebui să pună nişte bariere, există riscul să ne trezim cu prea mulţi proprietari străini. Ar trebui să mizăm pe concesiune”, a adăugat Baconschi.  

“În ceea ce priveşte bătălia pentru bugetul Uniunii Europene pentru politica agricolă comună în intervalul 2014-2020, se pare că am câştigat şi mulţumită comisarului european Dacian Cioloş”, a mai spus Baconschi.

“Politica agricolă comună ne dă la pachet nişte soluţii pentru dezvoltarea rurală. Vom putea astfel micşora diferenţele dintre mediul urban şi cel rural. De asemenea, eu sprijin ideea ca Bucureşti să devină un oraş dunărean”, a încheiat Baconschi.