Badea & Asociaţii  SCA  şi Clifford Chance  LLP  au fuzionat începând cu 1 mai, după ce au funcţionat în asociere începând cu 2006. Biroul Clifford Chance din Bucureşti va opera sub numele Badea Clifford Chance şi va continua să fie condus de Daniel Badea în calitate de Managing Partner.

Daniel Badea, responsabil pentru practica de Banking şi Pieţe de Capital, şi Nadia Badea, responsabilă pentru practica de Real Estate şi Achiziţii şi Fuziuni, vor deveni astfel primii români global equity partners într-o firmă din Magic Circle.

„Fuziunea cu Clifford Chance consolidează peste 7 ani de colaborare excelentă, bazată pe standarde, clienţi şi abordări comune, şi oferă firmei o platformă impresionantă pentru a continua dezvoltarea în Sud-Estul Europei.” a menţionat cu această ocazie Daniel Badea.

Clifford Chance a deschis un birou în Bucureşti în iunie 2006 pe baza asocierii cu Badea & Asociaţii, anticipând că fuziunea se va realiza în următorii trei ani. Badea & Asociaţii a fost fondată în anul 2002 de către Daniel Badea şi Nadia Badea. Biroul din Bucureşti are în prezent patru parteneri şi 50 de avocaţi.

Clifford Chance este prezentă în Europa Centrală şi de Est încă din anul 1991, când a fost înfiinţat biroul din Moscova. De atunci, prezenţa regională a crescut în mod constant, ajungând astăzi să cuprindă 36 de parteneri şi peste 320 de avocaţi în  birourile din Bucureşti, Budapesta, Moscova, Praga, Varşovia şi Kiev. La nivel global firma are 30 de birouri în 21 de ţări şi peste 3800 de avocaţi.

Badea Clifford Chance ocupă locul 1 în topul firmelor de avocatură din România în cea mai recentă ediţie a Legal 500 (2009) la secţiunile Banking & Finance şi Real Estate, precum şi în ultima ediţie a Chambers & Partners Global (2009) la secţiunea Banking & Finance.