Peste 280 de muncitori calificaţi au depus CV-uri la târgul de joburi pentru tinerii apţi de muncă, organizat vineri de Primăria Bucureşti, cele mai multe vizând domeniile construcţiilor, consolidărilor, pazei şi eco-igienizării, a declarat viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.
"Până la ora 11:30 s-au aplicat în jur de 283 de solicitări punctuale pentru calificaţi. Pentru necalificaţi, şi acolo stăm foarte bine. Oamenii sunt interesaţi, au venit pentru că au încredere în proiectele Capitalei şi vor să lucreze în companiile municipiului Bucureşti pentru a rezolva împreună problemele, pentru că aceste companii municipale nu sunt companii care vând bomboane, ci sunt companii care se implică în toate problemele pe care le vedem în Bucureşti – semaforizarea, parcarea şi multe alte segmente de interes. În acest moment, vorbim de angajaţii care au studii superioare, calificaţi şi necalificaţi, urmând ca dintre cei care au studii superioare să fie aleşi organe de conducere", a spus acesta.
Întrebat despre salariile care sunt oferite, viceprimarul a răspuns că s-a calculat o medie pe ultimele 12 luni a salariului brut, iar un muncitor necalificat poate câştiga în cadrul unei companii de eco-igienizare un salariu lunar de până la 2.000 de lei, scrie Agerpres.
"Salariile, aşa cum am făcut cu Institutul Naţional de Statistică, că nu degeaba ne aflăm aici împreună cu cei de la Ocuparea Forţelor de Muncă, care îi îndrumă pe cei care sunt în şomaj, s-a calculat o medie pe ultimele 12 luni a salariului brut. Şi eu am fost curios să văd dacă într-adevăr sunt atractive şi trebuie să vă spun că un muncitor necalificat, care lucrează într-o companie de eco-igienizare, ajunge undeva la 2.000 de lei pe lună. Mi se pare că este un salariu bun, acesta urmând să crească, în funcţie de specializarea fiecăruia", conform viceprimarului.
În ceea ce priveşte cel mai atractiv salariu pentru un post, Bădulescu a precizat că retribuţiile vor creşte în funcţie de rezultatele companiei.
"Salariile vor începe să crească atunci când apare performanţa. Totul se întâmplă gradual, în funcţie de rezultatele pe care compania le atrage. Dacă vorbim de companii municipale, nu înseamnă că vorbim de acele posturi călduţe din primărie, unde fiecare plimbă o hârtie de la stânga la dreapta, şi aşa, cum ne-am învăţat, cu un salariu de funcţionar public", a subliniat acesta.
Ca prag maxim, Aurelian Bădulescu a precizat că niciun salariu oferit în cadrul târgului nu poate fi mai mare decât cel pe care îl obţine el.
"Pragul maxim este reglementat de noua Lege a salarizării, iar pragul maxim este al viceprimarului. Ca în orice entitate, nu poate să depăşească salariul viceprimarului, care este de 8.000 de lei pe lună. Până acum două luni aveam 4.500 de lei pe lună. Eu cred că dacă aţi lucra într-o companie, pe o funcţie de conducere, 8.000 de lei este un salariu care ar mulţumi pe oricine dintr-o companie privată", a precizat el.
Primăria Capitalei organizează, vineri şi sâmbătă, un târg de joburi pentru ocuparea celor peste 2.000 de posturi disponibile aflate în portofoliul celor 22 de companii municipale.
Târgul de joburi 2017 va avea loc în incinta spaţiului expoziţional al Institutului Naţional de Statistică, situat pe Bd. Libertăţii nr. 16, între orele 10,00 – 18,00. Intrarea va fi liberă, iar pentru buna orientare a candidaţilor, reprezentanţii Centrului pentru Tineret şi ai Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă vor fi la dispoziţia acestora pe tot parcursul evenimentului, după cum a menţionat PMB.