Pâinea cu banane (banana bread) este, de fapt, un chec pufos cu banane. Este un desert delicios care poate fi consumat chiar şi la micul dejun, fără să fie exagerat de dulce.
Checul cu banane poate fi gata de servit în orice zi, sau un desert elegant, dacă alegi să îl servești cu sos de caramel şi o cupă de înghețată. Chiar dacă această combinație – făină și alte ingrediente pe care le folosim de obicei la prăjituri și banana – poate părea ciudată, este bine să o încercați! Gustul său este minunat!
Checul cu banane este o alternativă ideală a checului obișnuit
Banana este, probabil, cel mai consumat fruct din lume, care se caracterizează printr-o aromă puternică și o versatilitate extraordinară. Banana are un conținut ridicat de magneziu, potasiu, fosfor și alte substanțe nutritive esențiale pentru metabolismul nostru. De asemenea, este o sursă importantă de energie și fibre.
Bananei îi sunt atribuite și efecte regenerative și antifungice. Datorită conținutului său ridicat de potasiu și magneziu, banana poate ameliora crampele, ameliorează problemele de circulație sanguină și ajută în bolile coronariene. De asemenea, aceasta previne anemia și stimulează producerea secreției gastrice.
Checul cu banane este o alternativă ideală a checului obișnuit. În această rețetă, nu va trebui să folosiți zahăr rafinat. Acesta, de fapt, s-ar acumula sub formă de grăsime. În loc de acestea, vei consuma un amestec de carbohidrați complecși și multe vitamine, deoarece vei folosi făină și fulgi de ovăz.
Cum se face rețeta de chec cu banane
Modul de preparare este foarte simplu iar pentru asta aveți nevoie de următoarele:
- o cană de curmale tocate, fără sâmburi
- două căni de făină integrală
- două lingurițe de praf de copt
- Scorțișoară, măcinată
- o jumătate de cană de ovăz
- 3 banane medii bine coapte
- Unt de arahide
- Ulei de măsline extravirgin(3 lingurițe)
- Unt nesărat, 100 grame
- Oțet de mere, 2 lingurițe
- Sirop de arțar, aproximativ 7 lingurițe
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Tapetați o tavă cu hârtie de copt. Puneți curmalele și 1/2 cană de apă într-o cratiță mică și fierbeți la foc mediu. Apoi lăsați compoziția la răcit. Cerneți făina, praful de copt și scorțișoara într-un castron mare, după care adăugați și ovăzul. Decojiți bananele și zdrobiți-le cu furculița până dispar cocoloașele. Puteți să faceți acest lucru și cu ajutorul unui blender.
Separat, amestecați acest piure de banane cu untul de arahide și uleiul. Adăugați în amestecul de ovăz untul, oțetul și siropul de arțar. Se amestecă ușor până se omogenizează. Turnați acest amestec în tavă și băgați checul la cuptor, între 55 până la 60 de minute sau până când aluatul este făcut, cu ajutorul testul ui scobitorii.
Scoateți preparatul din cuptor și așteptați 20-30 de minute să se răcească. Tăiați totul în 8 felii și apoi tăiați fiecare felie în jumătate. Puteți să savurați acest chec cu banane cu ricotta sau cu unt de arahide.