„Nu am văzut nimic oficial, nimic public. Preţul era oricum destul de mic. Chiar dacă volumele au crescut semnificativ, ele nu reprezintă o sumă prea mare – sub 500.000 lei. Au început să fie cumpărate mai mult companiile financiare care au suferit cel mai mult din cauza crizei, fiind supravândute. Aceste acţiuni au rămas cel mai mult în urmă, majoritatea acţiunilor tranzacţionându-se sub activul net contabil. Era de aşteptat ca ele să crească primele. În plus, unele companii pot deveni ţinte de preluare”, a declarat pentru Capital Adrian Simionescu, preşedintele Vienna Investment Trust.
În jurul orei 17:00, acţiunile BCC înregistrau o lichiditate de circa 480.000 lei. Acestea au rămas practic fără vânzători începând cu ora 12:30, când preţul a atins creşterea maximă permisă de bursă, de 15%.
Chiar şi la preţul crescut cu 15%, acţiunile BCC au o valoare extrem de redusă, de 0,0478 lei, adică mai puţin de 5 bani.
La acest nivel, Banca Comercială Carpatica este evaluată la 150,4 milioane lei (34 milioane euro), de peste două ori mai mică decât valoarea capitalului social. La finele trimestrul III din 2012, activul net al BCC era de 4,3 miliarde lei, iar capitalurile proprii se situau la 346 milioane lei, în creştere cu 11,5% faţă de finalul lui 2011.
Banca Carpatica face spectacol pe Bursă, din senin
8 ianuarie 2013, 17:14
Ultima modificare în 8 ianuarie 2013, 19:14
Banca Comercială Carpatica (BCC) a ajuns azi vedetă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), acţiunile sale atingând nivelul maxim de creştere (15%) în jurul orei 12:30, moment din care a rămas fără vânzători. Şi asta în condiţiile în care banca nu a raportat nimic investitorilor. Vezi cum explică brokerii aprecierea bruscă.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri economice
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Bonusuri în bani pentru clienții băncilor
- Leul se apreciază uşor faţă de euro, în contrast cu monedele din regiune
- Cum începe anul 2013 moneda naţională
- BVB deschide în creştere în ton cu pieţele internaţionale
- Leul a încheiat anul în creştere faţă de euro, dar rămâne cea mai slabă monedă din UE
- 2012: randamentul nu a ajutat la dezvoltarea bursei
- JP Morgan şi Barclays ajută leul şi titlurile româneşti
- Moneda naţională s-a apreciat, luni, în faţa principalelor valute
- Românii preferă economisirea în valută în detrimentul leilor
- Românii cheltuie anual două miliarde de euro pe cardul de credit