Banca austriacă Gutmann, specializată în private banking, va deschide în luna mai un birou la Bucureşti şi ţinteşte în jur de 50 de clienţi în primul an, a declarat pentru Mediafax Ilinca von Derenthall, membră a boardului de la Viena şi responsabil pentru activităţile din România.

„Va fi o echipă redusă, de numai de 3-4 oameni, pentru că biroul de la Bucureşti va asigura doar contactul cu clienţii şi consultanţa, iar plasamentele vor fi realizate de către bancă la Viena”, a spus von Derenthall.

Ţinta băncii o reprezintă clienţii cu averi de gestionat de cel puţin jumătate de milion de euro.

„Vrem să încheiem acest an cu active pe România de 20 -30 de milioane de euro”, a adăugat responsabilul pentru România.

20-25 de clienţi

Ilinca von Derenthall declara în decembrie 2009 că Gutmann va deschide un birou la Bucureşti, unde ar ţinti 20-50 de clienţi în primul an de activitate.

„Până acum banca a funcţionat în România pe baza paşaportului unic şi s-a concentrat mai mult pe zona Transilvania, în special vorbitori de limbă germană. Acum ne vom adresa oamenillor cu averi de administrat din Bucureşti, dar şi din alte zone ale ţării. Un portofoliu de 20 până la 50 de clienţi în primul an ar fi mai mult decât bine”, a afirmat atunci reprezentanta băncii austriece.

Printre potenţialii clienţi ale căror averi le va putea administra Gutmann se numără atât oameni de afaceri şi familii, cât şi fundaţii, investitori instituţionali sau privaţi.

Banca austriacă a fost înfiinţată în 1922, de către două familii de antreprenori austrieci, Gutmann şi Kahane, şi oferă de peste 30 de ani servicii de private banking. Familia Kahane deţine 80% din bancă, iar restul acţiunilor sunt în proprietatea senior executivilor băncii.

Banca austriacă are 180 de angajaţi, dintre care 36 sunt relationship manager, şi are operaţiuni în ţări ca Austria, Bulgaria, Cehia, Egipt, Ungaria, Italia, Argentina, Rusia şi Brazilia.

SURSA: Mediafax