Noul credit Punte, lansat de Banca Transilvania este dedicat persoanelor care au nevoie de finantare – pe termen scurt sau mediu – pentru achizitionarea unui imobil sau pentru construirea unei noi proprietati imobiliare, se arata intr-un comunicat al bancii.
“Decizia de a achizitiona un imobil este una emotionala. In multe cazuri in care se doreste cumpararea unei case preferate nu se poate astepta pana la vanzarea unei alte proprietati pe care deja clientul o are. Si, tocmai de aceea, creditul Punte de la Banca Transilvania ii ajuta pe clienti sa isi indeplineasca visul” spune Gabriela Nistor, director Retail Banking, Banca Transilvania.
Valoarea maxima a crediului Punte este de 100.000 de euro si se acorda pe un termen de maximum 12 luni – in cazul achizitionarii unui imobil sau pe o perioada de 18 luni – pentru construirea unei proprietati imobiliare.Potrivit bancii, pentru a se putea obtine un astfel de credit, acesta nu trebuie sa depaseasca 75% din valoarea de evaluare a imobilului care urmeaza sa fie vandut. Dobanda este de 1% pe an, fixa si se plateste lunar. La momentul vanzarii proprietatii si rambursarii creditului se achita, de asemenea, un comision de aranjament diferentiat, in functie de perioada creditarii, astfel: 6% – daca acest credit se ramburseaza in primele 6 luni, 12% – in cazul in care creditul se ramburseaza intre 6 si 12 luni sau 18% – daca respectivul credit se ramburseaza intre 12, respectiv 18 luni, in cazul construirii unei case sau achizitionarii unui apartament aflat in constructie.
Pentru obtinerea creditului Punte sunt necesare urmatoarele documente: copie dupa actul de proprietate al locuintei care face obiectul vanzarii, inregistrat la Biroul de carte funciara; acte cadastrale; declaratie pe proprie raspundere a proprietarului cu referire la faptul ca imobilul respectiv nu este revendicat si ca nu exista litigii in legatura cu acesta; declaratia clientului ca va vinde vechiul imobil pe care il are in proprietate la solicitarea creditului Punte, in termenul prevazut in contractul de credit pentru acest produs, incheiat cu banca, informeaza comunicatul.
Banca Transilvania este prezenta pe piata romaneasca de 13 ani, avand in prezent 341 de unitati si apoximativ 4.500 de angajati. Este prima institutie bancara din Romania cotata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in anul 1997. Are o cota de piata de 4,5% si se afla in topul primelor 10 banci din Romania, in functie de active.
Sursa: Capital 12 Ianuarie 2007