Banca Transilvania şi-a cumpărat cel mai rapid server din lume

Banca Transilvania a achiziţionat cel mai rapid server din lume, sistem produs de Oracle şi Sun, care îi va permite băncii să-şi deservească clienţii într-un timp mai scurt, a anunţat, marţi, instituţia financiară. Sistemul integrat Exadata Database Machine Versiunea 2 va fi implementat de companiile Oracle România şi Trend Import - Export, se arată într-un comunicat al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Potrivit băncii, acest sistem este cel mai rapid server

Banca Transilvania a achiziţionat cel mai rapid server din lume, sistem produs de Oracle şi Sun, care îi va permite băncii să-şi deservească clienţii într-un timp mai scurt, a anunţat, marţi, instituţia financiară.

Sistemul integrat Exadata Database Machine Versiunea 2 va fi implementat de companiile Oracle România şi Trend Import – Export, se arată într-un comunicat al băncii transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Potrivit băncii, acest sistem este cel mai rapid server pe plan mondial, atât în ceea ce priveşte stocarea de date, procesarea de tranzacţii online, cât şi pentru consolidarea bazelor de date.

Printre proiectele Băncii Transilvania pentru acest an, ca parte a strategiei de IT, fac parte înlocuirea aplicaţiei de emitere şi acceptare a cardurilor şi upgradarea aplicaţiei de Internet Banking.

Maşina de baze de date Sun Oracle include aplicaţii tranzacţionale, depozite de date (şi consolidarea bazelor de date, fiind construită folosind tehnologii hardware standard Sun şi un software Oracle.

Banca Transilvania, listată la BVB are un capital social de 1,059 miliarde lei, divizat în 1,059 miliarde de acţiuni cu o valoare nominală de un leu. În acţionariatul băncii din Cluj-Napoca se mai regăseşte Horia Ciorcilă, preşedintele Consiliului de Administraţie, care deţine direct şi indirect aproape 5% din titluri.

De asemenea, Banca Transilvania a anunţat că International Finance Corporation (IFC) va deţine 3,62% din titlurile sale, după ce oficialii diviziei de investiţii a Băncii Mondiale au decis să transforme în acţiuni obligaţiuni în valoare de 20 de milioane dolari.