UBS va da afară 30.000 de mii de angajați, într-un val de disponibilizări care va debuta în luna iunie. Banca elvețiană a făcut anunțul la începutul acestei săptămâni.

UBS continuă trendul disponibilizărilor

Prin aceste măsuri, gigantul speră că va reduce costurile cu 10 miliarde de dolari, potrivit informațiilor publicate de Yahoo Finance. Astfel, elvețienii vor începe în iunie 2024 un program de concedieri în cinci etape.

Acesta este parte a unui program de restructurare anunțat după preluarea Credit Suisse. UBS a anunţat încă din vara anului trecut planul de a elimina aproximativ unul din 12 locuri de muncă ale operaţiunilor sale elveţiene şi de a reduce costurile.

Potrivit sursei menționate, aceste economii ar trebui să vină din reducerea personalului.

Analiştii din domeniu au estimat că ar putea fi desființate între 30.000 şi 35.000 de locuri de muncă la nivel global.

„În total, 50 până la 60% din fostul CS (personalul Credit Suisse) va fi probabil concediat în cele cinci runde”, a explicat o sursă din interiorul băncii pentru Yahoo Finance.

În prima rundă de disponibilizări, din iunie 2024, între 25-30% dintre foştii angajaţi ai Credit Suisse sunt de aşteptat să fie dați afară. Următoarele etape vor avea loc în august, septembrie, octombrie şi noiembrie, notează sursa menționată.

Trebuie menționat că UBS Group AG a început să facă restructurări și la divizia sa de banking din Asia.

Mai precis, firma a decis să dea afară aproximativ 70 de persoane. Sunt vizați managerii de relații, în principal cei din Hong Kong și Singapore.

concedieri
Concedieri/SURSA FOTO: Dreamstime

Societe Generale, banca mamă a BRD, a luat o decizie similară

Amintim că Societe Generale, banca mamă a BRD, a luat o decizie similară. Grupul bancar anunța în februarie 2024 că urmează să renunţe, în 2024, la aproximativ 900 de angajaţi din Franţa. Erau vizate în special locurile de muncă de pe segmentul IT și funcțiile auxiliare.

Noul CEO, Slawomir Krupa, a promis că va reduce cheltuielile cu 1,7 miliarde de euro până în 2026. Totodată, a promis și că va coborî raportul costuri-venituri până sub pragul de 60%.

Scopul măsurilor este să îmbunătățească soliditatea financiară a grupului. Grupul bancar francez a angajat și JP Morgan pentru a explora posibilitatea vânzării BRD. În urma anunțului, multe entități s-au arătat interesate.