'Despre Legea dării în plată, întrebarea este cât costă. Am auzit discursuri de genul 'De ce vă plângeţi de Legea dării în plată, că impactul este mic?'. A trebuit să explicăm faptul că nu contează dacă suma este mare sau mică. Atunci când introduci un risc atât de mare, trebuie să ia în calcul şi pentru creditele curente, şi pentru cele viitoare, că un client poate să ramburseze mai puţin. Mă tem că nu se poate da o lege despre chirurgi fără să întrebi chirurgii…', a afirmat Dănescu.
Potrivit oficialului BNR, băncile reprezintă motorul economiei, indiferent cum sunt privite, iar din faptul că acestea nu au fost ascultate a rezultat Legea dării în plată.
'Rele sau bune, băncile sunt motorul economiei. Ce câştigăm dacă nu vrem să ascultăm vocea industriei bancare, rezultatul este Legea dării în plată. În România, câştigă foarte puţini dintr-o astfel de abordare şi plătesc foarte mulţi. Scopul în sine nu este să ne depărtăm de Europa, ci să trăim mai bine. Ne punem întrebarea dacă în România ar exista o strategie de dezvoltare pe termen mediu, ar fi luată în discuţie şi situaţia industriei bancare? Ar fi băncile privite ca un rău sau ca un rău pozitiv? Ar fi luate măsuri care să dezvolte creditarea în România sau să o frâneze?', a susţinut Florin Dănescu.
Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credit a fost publicată în
Monitorul Oficial în data de 28 aprilie şi a intrat în vigoare în data de 13 mai.
Oxygen Events a organizat, joi, cu sprijinul Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), o nouă ediţie a Summitului Bancar: 'Banking 365 – Banca Viitorului'.
SURSA: Agerpres