"Bancherii spun că s-a terminat vremea remuşcărilor, dar acest lucru nu este suficient. Cred că nimic nu s-a schimbat cu adevărat. Nimeni nu a plătit pentru ce s-a întâmplat şi acest lucru îi înfurie pe oameni", a afirmat preşedintele Partidului Laburist.

"Avem impresia că nu au înţeles nimic", a adăugat acesta. Edward Miliband a sugerat excluderea din profesie a bancherilor care permit riscuri inacceptabile sau vând clienţilor în mod abuziv unele produse, la fel cum un doctor poate fi eliminat din corpul medicilor în caz de greşeală gravă.

Aceste declaraţii vin cu o zi înainte de prezentarea unui proiect de reformă a sectorului bancar, care îngrijorează de mai multe luni lobby-ul financiar. Proiectul prevede separarea activităţilor de retail de cele de investiţii, pentru a pune la adăpost depozitele particularilor în cazul unei prăbuşiri a pieţelor financiare.
După prezentarea de luni a raportului final de către comisia independentă care se ocupă de acest ce dosar, guvernul conservatorului David Cameron îşi va comunica decizia în această privinţă după câteva luni.

Deşi este un apropiat al finanţiştilor, Cameron trebuie totuşi să ia în considerare opinia publică, extrem de pornită împotriva băncilor, ale căror directori continuă să-şi acorde bonusuri exorbitante.
Sursa: Agerpres