Bancherii de pe Wall Street se întâlnesc seara să se lupte

Mai mulţi bancheri din New York s-au apucat de arte marţiale şi se întâlnesc aproape în fiecare seară să se lupte, pentru a reduce stresul acumulat din activitatea profesională, transmite Bloomberg. "Vin mulţi băieţi din finanţe. E un mod bun de a se relaxa după muncă. Dacă ai pierdut sute de mii de dolari, e bine să vii să te descarci", spune Max McGarr, luptător profesionist şi instructor la o sală de fitness preferată de bancheri. Unii dintre aceştia, precum John Chol

Mai mulţi bancheri din New York s-au apucat de arte marţiale şi se întâlnesc aproape în fiecare seară să se lupte, pentru a reduce stresul acumulat din activitatea profesională, transmite Bloomberg.

„Vin mulţi băieţi din finanţe. E un mod bun de a se relaxa după muncă. Dacă ai pierdut sute de mii de dolari, e bine să vii să te descarci”, spune Max McGarr, luptător profesionist şi instructor la o sală de fitness preferată de bancheri.

Unii dintre aceştia, precum John Cholish de la Merrill Lynch, au trecut deja la nivelul de luptători profesionişti, atraşi de stilul „artelor marţiale mixte” promovat de competiţia Ultimate Fighting Championship, care a câştigat în ultimii ani popularitate în întreaga lume.

„Artele marţiale mixte” sunt nu sport de contact care combină aspecte din wrestling, jiu-jitsu, grappling, lupte libere, muay thai şi alte tehnici, spune Cholish, care apare frecvent la întâlnirile cu clienţii şi investitorii având contuzii şi răni pe faţă după „sesiunile de recreere” la care participă cu alţi bancheri.

„E un mod grozav de a-ţi descărca nervii”, spune şi directorul general al Deutsche Bank Securities New York, Richard Byrne, care se declară „dependent” de această metodă de relaxare.

Cholish a transformat nivelul superior al duplexului în care locuieşte, din Manhattan, într-o sală de forţă unde se întâlneşte cu colegii de pe Wall Street pentru antrenamente şi lupte.

„E temniţa durerii. Bancherii de pe Wall Street sunt foarte competiviti, cred că şi asta joacă un rol”, spune Brian Peganoff, vicepreşedinte la divizia de corporate cash management a Deutsche Bank.

Campionatul UFC, din care se inspiră bancherii, permite adoptarea a opt stiluri de arte marţiale de către luptători şi interzice loviturile care nu sunt permise de Comisia de Atletism din Nevada, printre care se numără loviturile „cap-în-cap”, degetele în ochi sau atacurile sub centură. Luptătorii poarta mănuşi de box şi proteze pentru dinţi, fără alte echipamente de protecţie.

SURSA: Mediafax