‘Niciun fel de date privind clienţi ai băncilor nu au fost transmise Statelor Unite’, a subliniat dna Calmy-Rey, într-o conferinţă de presă la Berna.

‘Pentru Elveţia, un eventual schimb de date privitoare la clienţi nu este posibil decât în cadrul legilor în vigoare’ şi în limita acordurilor privind dubla impunere încheiate cu SUA, a spus ea, adăugând că în derulare sunt discuţii cu privire la ‘probleme statistice’ cu SUA, fără să ofere şi alte detalii.

Potrivit publicaţiei Sonntagszeitung, care se bazează pe o scrisoare trimisă Bernei de ministrul adjunct al justiţiei din SUA James Cole, Washingtonul a dat autorităţilor elveţiene termen până marţi pentru furnizarea de informaţii asupra clienţilor americani ai celei de-a doua bănci din Elveţia ca mărime, Credit Suisse.
Alte instituţii financiare aflate în colimatorul anchetatorilor americani sunt Wegelin, Julius Baer, Banca cantonală din Zurich (ZKB) şi Banca cantonală din Bale, potrivit publicaţiei menţionate.

Preşedintele ZKB, Jorg Muller-Ganz a dezminţit în declaraţii apărute miercuri în presa economică elveţiană că instituţia sa s-ar afla în vizorul justiţiei americane.

Sursa: Agerpres