Din plafonul de garanţii de stat din Prima Casă 4, de 771 milioane euro, CEC Bank a avut aprobat numai 13,6 milioane euro, respectiv 1,8% din total.
Din plafonul suplimentar anunţat de guvern, de 200 milioane euro, CEC Bank a accesat astfel o cotă ceva mai mare, de 5,75%. Pe baza plafonului de 11,5 milioane euro, CEC Bank va putea să acorde credite de 23 milioane euro.
Caracteristicile creditului „Prima noastră casă” de la CEC Bank sunt: dobândă la lei formată din ROBOR 3M + 1,9 puncte procentuale şi la euro – EURIBOR 3M + 4 p.p.; aport propriu în valoare de minimum 5% din preţul de achiziţie/costul de construire a locuinţei; durata maximă de finanţare de 30 de ani; comisioane zero din partea băncii; acceptarea de codebitori de către bancă în vederea completării veniturilor solicitantului; posibilitatea utilizării serviciului de Internet Banking gratuit pentru primele 3 luni, pentru vizualizarea situaţiei creditului (sold, dobânzi, rate), dar şi pentru operaţiuni curente (plăţi, depozite);posibilitatea obţinerii unui card de credit în baza analizei aceleiaşi documentaţii.

"Pe lângă avantajele oferite de programul ‘Prima Casă’, clienţii care accesează produsul din oferta CEC Bank vor beneficia de dobânzi atractive atât în lei cât şi în euro, banca dispunând de una dintre cele mai bune oferte existente pe piaţă", a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.