Aproape 10.000 de oameni vor fi dati afara din sistemul financiar britanic. Atat din banci cat si din asigurari. Motivul principal este pastrarea cu orice pret a profitului. Stirea vine dupa o perioada de trei luni de rezultate slabe si un mediul de afaceri in care companiile financiare asteapta vremuri mai bine. Potrivit lui Ian McCafferty, consilier financiar la CBI, "profitabilitatea sectorului a suferit o lovitura grea, inca de la criza sub-prime. Inca se simt foarte puternic efectele, iar
Aproape 10.000 de oameni vor fi dati afara din sistemul financiar britanic. Atat din banci cat si din asigurari. Motivul principal este pastrarea cu orice pret a profitului. Stirea vine dupa o perioada de trei luni de rezultate slabe si un mediul de afaceri in care companiile financiare asteapta vremuri mai bine.
Potrivit lui Ian McCafferty, consilier financiar la CBI, „profitabilitatea sectorului a suferit o lovitura grea, inca de la criza sub-prime. Inca se simt foarte puternic efectele, iar companiile vor sa faca orice este posibil sa taie din costuri”. John Hitchins, purtator de cuvant al PricewaterhouseCoopers a declarat ca diferenta intr ebancile americane si cele britanice este ca in SUA, bancile si-au vandut datoriile pentru a cristaliza pierderile, in timp ce in Regatul Unit bancile asteapta ca situatia sa se remedieze pentru a nu iesi imediat pe minus. Situatia care, in cazul unor rezultate defavorabile sau a prelungirii perioadei de refacere s-ar putea sa nu fie atat de roza.
De altfel, prognozele bancilor pentru perioada imediat urmatoare sunt cele mai sumbre din 1994 pana acum. Mai exact diferenta intre firmele care au avut profit si cele cu pierderi este de 35%, in favoarea celor iesiti pe minus.