‘Nicio bancă comercială nu a depus la BNR normele pentru programul ‘Prima casă’, pentru a le aproba’, a declarat pentru Agerpres Mugur Şteţ.

Acesta a precizat că ‘în momentul în care Banca Naţională va primi din partea băncilor comerciale cereri de aprobare a acestor norme, le va soluţiona rapid, aşa cum a făcut şi până acum cu toate documentele depuse de bănci’.

În urmă cu două zile, preşedintele executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a declarat că băncile comerciale trebuie să obţină aprobarea normelor de către BNR pentru programul ‘Prima Casă 4’.

‘Toate băncile interesate să participe la cea de-a patra fază a programului guvernamental de credite ipotecare ‘Prima casă’ trebuie să obţină în prealabil aprobarea BNR asupra normelor de creditare. Noile norme de creditare trebuie aprobate pentru fiecare bancă în parte. Noi băncile am intrat deja în acest proces de avizare’, a spus Bruynseels.

Guvernul a adoptat, în data de 20 aprilie 2011, normele metodologice de aplicare a noii forme a Programului ‘Prima Casă’, prin care băncile vor împărţi în mod egal cu statul riscurile pentru creditele acordate la achiziţionarea locuinţelor în acest sistem.
SURSA: Agerpres