Majoritatea băncilor co­­merciale au ales să promoveze mai degrabă produsele de economisire decât pe cele de creditare, cum se obişnuia în perioada sărbătorilor de iarnă. Totuși, pentru că este o perioadă dedicată cumpărăturilor, câteva bănci au lansat şi credite de nevoi personale mai ieftine în luna decembrie.
Astfel, „creditul în trei acte“ de la BCR beneficiază de comisioane zero (de analiză și administrare), un punct procentual reducere la dobânda-standard pentru cei mai buni clienți ai băncii și un bonus de 50 de lei în cazul achiziționării unui card de credit vândut împreună cu creditul. Potrivit calculelor făcute de specialiștii băncii, pentru un credit de 15.000 de lei, DAE este de 13,69%, pe cinci ani; cu o dobândă fixă de 12,9% și o rată lunară de 341 de lei.
La Bancpost, toate creditele contractate până pe 31 decembrie au comision de analiză zero. Creditul fără garanții de la Volksbank are o dobândă promoțională de 13% (redusă de la 14,5%), iar cei care îl contractează până pe 31 decembrie primesc gratuit serviciul de internet banking. Nu se percepe comision de analiză și de administrare credit, ci doar un comision de cont curent, de 1 leu/lună.
 
Depozitele, vedete bancare de sărbătoare
Tendinţa remarcată la majoritatea promoţiilor de sărbători lansate în piaţa bancară este „împachetarea“ mai multor produse în oferte, băncile încercând să atragă și să vândă cât mai multe servicii. „Avem o ofertă promoțională la creditul de consum, dar am ales să promovăm și dobânda specială la depozitul Sigur. Am asistat, în ultimii doi ani, la o mutare a preferințelor consumatorilor din zona de creditare în cea de economisire. Practic, cu produsele noastre, acoperim nevoile de creditare ale populației și încercăm să răspundem și acestor nevoi noi de economisire“, spune Marius Istrati, șeful departamentului Dezvoltare produse persoane fizice Volksbank.
Depozitele de prefered banking sunt bonificate de sărbători și la RBS, și la Piraeus Bank. La cea din urmă, clienții care își constituie un depozit Piraeus 100 pe perioada campaniei pot câștiga unul dintre cele 10 lingouri de aur (de câte 5 grame, cu aur de 24 de carate şi puritate de 999‰), oferite de bancă prin tragere la sorți. La BCR, în perioada sărbătorilor, transferurile prin MoneyGram sunt premiate cu 500 sau 100 de euro.