Intesa Sanpaolo Bank a revizuit în scădere dobânzile la depozitele standard pentru persoanele fizice şi juridice, atât în lei, cât şi în euro, la 3 săptămâni după ce a operat o scădere a dobânzilor la credite.

Pentru depozitele în lei dobânzile au fost reduse în medie cu un procent, iar pentru euro variaţia este de 0,5 puncte procentuale. „Această decizie vine mai degrabă ca o consecinţă directă a evoluţiei pieţei, noile niveluri ale dobânzilor practicate de banca noastră stimulînd în continuare economisirea, fiind real pozitive”, a declarat pentru capital.ro Valentin Petcu, PR Manager Intesa Sanpaolo Bank.

În urma acestor modificări, noile dobânzi ajung până la 11,00% pe an la lei pentru scadenţele la 3 luni şi 4,50% pe an la euro pentru depozitele cu maturitate la 9 luni, respectiv 12 luni.

În urmă cu 3 săptămâni, Intesa Sanpaolo Bank reducea cu până la 4 puncte procentuale dobânzile pentru creditele de nevoi personale fără garanţii şi cu 2,25 puncte procentuale dobânzile pentru creditele cu garanţie ipotecară. La acea dată, decizia amintită reprezenta o consecinţă directă a reducerii de către BNR, de la 1 iulie,   a dobânzii de politică monetară de la 9,5% pe an, la 9% pe an.

DETALII:
Citeşte şi Băncile reduc dobânzile rând pe rând.