În încercarea de a atrage cât mai multe economii o serie de bănci încep să vândă din nou produse de economisire combintate cu diverse tipuri de asigurări. Recent, Credit Europe Bank şi Aviva au lansat primul produs de economisire unit linked cu valoare garantată a unităţii de fond şi plata în rate prin CardAvantaj.
Credit Europe Bank şi Aviva lansează „Contul Flexibil de Economii Credit Europe”, un plan de economisire pe termen lung. Acesta este primul instrument financiar de tip unit linked definit de către bancă împreună cu un asigurator. Un beneficiu important al acestuia este garantarea de către asigurator a preţului unităţii de fond, Aviva asigurându-şi clienţii că preţul unităţii de fond nu va scădea niciodată pe parcursul derulării contractului.
În plus, Contul Flexibil de Economii Credit Europe oferă clienţilor băncii, în primul an, posibilitatea de a achita valoarea anuală a primelor de asigurare în 12 rate, prin CardAvantaj. În acest mod clienţii beneficiază de randamentul investiţiei pentru întreaga sumă plătită. Începând cu al doilea an plata primelor va fi realizată lunar, prin debit direct.
Clienţii Credit Europe Bank îşi pot îndeplini obiective majore, beneficiind de flexibilitate în ceea ce priveşte alegerea primelor lunare pentru planul de economii sau plata unor prime unice adiţionale. Există trei niveluri de prime lunare: 100 lei, 125 lei sau 150 lei. Durata planului de economisire este de minim 15 ani, până la împlinirea de către asigurat a vârstei de 65 de ani. După primii 15 ani de contract clienţii au opţiunea de a efectua retrageri parţiale sau totale fără niciun cost adiţional.
Programul include şi o componentă de asigurare în caz de deces din orice cauză, acordată fără examinare medicală la momentul încheierii asigurării. Beneficiarul va primi o sumă reprezentând maximul dintre valoarea primelor plătite şi 105% din valoarea contului. Tuturor acestor beneficii li se adaugă un bonus iniţial de 1% din valoarea primelor plătite, iar la fiecare 5 ani un bonus de fidelitate suplimentar de 1%. Invesţiiile vor fi realizate în instrumente financiare cu un grad ridicat de siguranţă, precum depozite, obligaţiuni sau fonduri mutuale.