Dispar banii cash? Robert Turcescu, Octavian Hoandră și Bogdan Comaroni au dezbătut dilemele din ultima perioadă. Unul din subiectele analizate a vizat dispariția banilor cash, dar și preferința românilor pentru modalitățile clasice de tranzacții.
Astfel, Bogdan Comaroni, redactor șef adjunct la ZIUA News, a subliniat că în țara noastră există o „economie paralelă”, unde se învârt sume imense care nu trec pe digital.
Bogdan Comaroni vorbește despre banii cash și economia paralelă
Bogdan Comaroni a subliniat și că globalismul poate avea loc doar prin legarea de bancă și de portofelul digital.
„La nivelul României se estimează, pentru că nimeni nu mai poate să calculeze exact, că există între 80 de miliarde și 100 de miliarde de euro cash (…) la saltele, la ciorapi etc. Banii ăștia se învârt într-o economie paralelă și nu în intră în contraofensiva asta europeană pe care o are UE. De aia ne-a transformat cu supermarket-uri automate, fără casierii, fără părți de cash. Atunci, obsesia Uniunii Europene este că (…) economia reală, aia paralelă, este uriașă, este bazată pe cash. (…) Cum să aplici strategii cu românii, să-i ții legați de globalism când banii sunt la ei? Globalismul poate avea loc doar prin legarea de bancă, de contul bancar, de portofelul digital, de toate certificatele digitale și toată această succesiune”, a declarat Bogdan Comaroni în podcastul de pe canalul HAI România!
Bogdan Comaroni a lansat și un mesaj dur la adresa lui Marcel Ciolacu
De asemenea, acesta a lansat și un mesaj dur la adresa lui Marcel Ciolacu. Jurnalistul l-a numit pe premier „ajutor de câine lup” și a vorbit apoi despre măsurile fiscale ale executivului.
„Noi eram aliniați la partea cu cash-ul la Uniunea Europeană (…) pentru că aveam plafoane. Guvernul Ciolacu, la ordinul Bruxelles-ului ─ când îi spun că-i ajutor de câine lup, nu-i spun de pomană ─ a cerut: scoate-ți, băi, cash-ul ăla de la popor! Trebuie noi, băncile, să fim proprietari pe banii oamenilor. Tu, când depui în bănci sau îți faci depozite (…) cedezi banii și drepturile tale financiare băncilor, care ți le condiționează. Zice: nu-ți dau decât 1.000 de lei sau 2.000 de lei pe zi să extragi. Eu am nevoie de cash, că vreau să mă duc la țară. N-ai voie. Vreau să fac nu știu ce, vreau să fac anumite tranzacții. N-ai de ce. Nu-s banii mei? Nu, nu-s banii tăi. Sunt banii noștri, sunt banii băncilor. Noi îți dăm dreptul de folosință al unor sume pe care tu le-ai cedat”, a mai spus Bogdan Comaroni.