Potrivit poliţiei, cel puţin 15 bancomate au fost afectate, iar circa 100.000 de dolari au fost furaţi.

Comisarul de poliţie Col Dyson susţine că gruparea de români, care a venit probabil în Australia după ce a trecut prin SUA, foloseşte un echipament avansat pentru a-i înşela pe utilizatorii de bancomate.

‘Acest dispozitiv este extrem de sofisticat comparativ cu cele de până acum. Este practic nedetectabil’, a declarat el joi presei. Dyson a mai afirmat că aceste dispozitive mici erau ‘introduse cu forţa’ în ATM-uri pentru a înregistra date, în timp ce o mini-cameră filma codul tastat.

Un astfel de dispozitiv putea fi instalat ‘în câteva secunde’, a spus comisarul, responsabil cu departamentul de combatere a fraudelor şi infracţiunilor cibernetice.

Poliţia i-a sfătuit pe consumatori să-şi acopere mâna atunci când introduc PIN-ul. ‘Poate că (infractorii) vor obţine datele, dar acestea vor fi practic inutile pentru ei fără PIN’, a spus Dyson.

El nu a confirmat dacă banda era formată din romi, dar a spus că majoritatea banilor furaţi au fost trimişi în România. Dyson a precizat că un cetăţean român se află în prezent în instanţă, după ce a fost inculpat pentru fraudă în urma unei tranzacţii suspecte.

SURSA: Agerpres