Bancpost a inregistrat in 2006 un profit net de 7,2 milioane de euro, in crestere comparativ cu pierderea de 1,2 milioane de euro inregistrata ca rezultat in 2005, informeaza un comunicat Bancpost. Profitul din 2006 a fost, potrivit bancii, afectat de eforturile de a continua cresterea rapida in conditiile restructurarii. Bancpost a inregistrat la sfarsitul anului 2006 active de 2,3 miliarde de euro, in crestere cu 46,8% fata de 2005, si a obtinut ratingul “A-” de la agentia Fitch Ratings, pentru creditele in valuta pe termen lung, cu perspectiva stabila. 

In anul 2006, Bancpost si-a dublat portofoliul total de credite, majorandu-si cota de piata la 4,9%, in crestere cu 0,8% fata de 2005. Creditele ipotecare Bancpost au inregistrat o crestere a cotei de piata de 2,4% in 2006 fata de 2005, creditele corporative ale bancii au obtinut o cota de piata de 4,0%, in crestere cu 0,9% fata de 2005, iar depozitele Bancpost au inregistrat o crestere a volumului de 50,3 %. 

Potrivit Bancpost, la sfarsitul anului trecut, ponderea creditelor neperformante in totalul portofoliului sau de credite a fost de 0,67 %.  

Anul trecut, Bancpost a lansat serviciul F@stbanking (o noua versiune a aplicatiei Internet Banking). Totodata, banca a lansat un serviciu de plati automate, prin intermediul celor 43 de APS-uri (Automated Payment Systems) instalate in unitatile sale. 

Potrivit comunicatului, Bancpost a finalizat in anul 2006 programul de restructurare inceput in urma cu doi ani, prin care si-a propus implementarea modelului de business al actionarului sau majoritar, institutia bancara Eurobank EFG Group. Anul acesta isi vor incepe activitatea in Romania inca doua subsidiare ale proprietarului Bancpost, si anume EFG Eurolife Asigurari de Viata si EFG Eurolife Asigurari Generale.

Celelalte subsidiare ale Eurobank EFG Group prezente in Romania sunt Euroline Retail Service IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance, EFG Eurobank Securities, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services si EFG IT Shared Services. Bancpost este membra a EFG Eurobank Ergasias SA (Eurobank EFG), o organizatie bancara internationala cu peste 19.000 de angajati si 1300 de sucursale. 

Sursa: Capital 05 Aprilie 2007