Această distincţie este oferita în premieră pentru România şi regiune şi vine ca o recunoaştere a efortului depus de Bancpost, în sprijinul companiilor care doresc să îşi extindă activitatea pe noi pieţe.
‘Participarea Bancpost la Programul IFC de Finanţare a Comerţului Global reprezintă un angajament pe termen lung în susţinerea companiilor româneşti şi a comerţului regional în Europa. Premiul pentru ‘Cea mai bună bancă emitentă nou intrată în cadrul Programului de Finanţare a Comerţului Global din zona Europa şi Asia Centrală’, acordat Bancpost de către IFC, confirmă capacitatea noastră de a furniza clienţilor noştri din România soluţii de finanţare a comerţului şi reafirmă contribuţia noastră la economia României’, a afirmat preşedintele executiv al Bancpost, Anthony C. Hassiotis.
De la iniţierea programului, în 2005, s-au emis către bănci peste 12.000 de garanţii, totalizând 19 miliarde de dolari, iar 80% dintre aceste garanţii au fost în beneficiul companiilor mici şi mijlocii din pieţele emergente, au precizat reprezentanţii Bancpost.
IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, este cea mai mare instituţie dedicată dezvoltării globale, orientată exclusiv către sectorul privat.
Bancpost s-a alăturat Programului IFC de Finanţare a Comerţului Global în 2010, ca primă bancă emitentă din România.
În 2012, IFC a majorat plafonul liniei de finanţare a comerţului internaţional pentru Bancpost la 50 de milioane de dolari.
Sursa: Agerpres