Veniturile operationale ale Eurobank în România au fost de primul trimestru de 52,2 milioane euro, iar cheltuielile operaţionale de 32 milioane de euro. Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârşitul primelor trei luni din acest an la 4,035 miliarde euro, mai arată raportul băncii-mamă. Creditele acordate de Eurobank în România au ajuns la 2,902 miliarde euro la finalul primului trimestru, iar depozitele atrase erau de 1,815 miliarde euro.

Bancpost a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, prin Hotărâre de Guvern, în urma reorganizării sectorului comunicaţiilor şi preluării unei părţi a activelor companiei publice RomPostTelecom. Bancpost a fost autorizată de Banca Naţională a României să opereze ca bancă universală, comercială şi de economii.

Citiţi şi:  Încasările bugetare din impozitul pe profit, în scădere din cauza băncilor

În noiembrie 2003, Eurobank (Eurobank Ergasias SA) devine acţionarul majoritar al Bancpost. De atunci, Grupul şi-a extins în mod constant prezenţa în România. Astfel, în 2009 şi-a consolidat pachetul de acţiuni în Bancpost la 99%. Totodată, Eurobank a dezvoltat în România un întreg grup financiar, prin înfiinţarea sau achiziţionarea unui numar de 9 companii româneşti care operează în diverse domenii, cum ar fi finanţare, leasing, private banking, titluri de participare, asigurări, imobiliar etc.

La finele primului trimestru, Eurobank avea în România o reţea de 239 unităţi de retail şi 9 centre dedicate clienţilor corporate, arată raportul băncii-mamă.

Sursa: Agerpres