Milionari pentru care banii nu au adus fericirea

Trăim într-o societate impregnată cu idealuri, căreia ii place să creadă că banii aduc fericirea și împlinirea. Se pare că acesta este doar un stereotip, din moment ce deseori, presiunea succesului financiar se dovedește a fi prea mare pentru unii. Publicația „Business Pundit” a alcătuit o listă a bogaților pentru care care milioanele de dolari din bancă nu au mai contat la un moment dat și au ales să se sinucidă

Milionarul britanic Jonathan Wraith, în vârstă de 35 de ani, a moștenit afacerea tatălui său, pe care a vândut-o la scurt timp pentru 46 de milioane de dolari. În 2009 s-a împușcat și nu a lăsat niciun bilet de adio, însă presa a speculat că certurile cu tatăl său au fost motivul sinuciderii.  

Eli M. Black, a carui moarte a fost ilustrată în productia fraților Coen, comedia The Hudsucker Proxy, a fost un om de afaceri evreu născut în Sua, care deținea compania United Brands. Declinul său personal și profesional a început în anii ’70, când a fost acuzat că a oferit o mită de 2,5 milioane de dolari președintelui Honduras pentru a reduce taxele de export pentru banane. Black nu a putut face față scandalului uriaș, care ajunsese deja în presă și s-a aruncat în gol de la al 44-lea etaj al clădirii companiei pe care o deținea. 
 
Huibert Boumeester avea 49 de ani și era un om de afaceri împlinit, tată a doi copii, până când banca pe care o conducea, ABN Amro, a fost achiziționată pentru 77 de miliarde de dolari de către Royal Bank of Scotland. Cadavrul milioanrului olandez a fost găsit într-o pădure, la câțiva kilometri distanță de casa lui din Londra. Lângă el a fost găsit un bilet pe care scria” „nu mai pot merge mai departe”. Cei apropiați au înțeles că declinul mamutului bancar pe care îl conducea a fost un factor care i-a alimentat depresia, până la sinucidere.

În august 2008, Christopher Foster,un om de afaceri britanic de 50 de ani, și-a ucis soția și fiica, dupăcare a dat foc casei în care locuiau și s-a sinucis. El avea o companie petrolieră prolifică, însă trăia într-un lux acre îi depășea posibilitățile financiare și avea datorii de 6, 2 milioane de dolari.  

Wayne Pai era un om de afaceri de succes din Taiwan, fondator și președinte al Polaris Group. El s-a sinucis in 2008, aruncându-se în râu, după ce a fost implicat într-un scandal de corupție.

Paul Castle era un magnat imobiliar britanic care obișnuia să joace polo cu Prințul Charles.  Cu toate acestea, 2010 a fost un an nefast pentru el: multe din afacerile cu terenuri și clădiri s-au dus de râpă din cauza crizei și a pierdut de asemenea tot capitalulinvestit într-o companie petrolieră. La 54 de ani, s-a aruncat în fața unui tren de mare viteză din Londra, deși urma să se căsătorească pentru a patra oară.  

Milionarul Peter Smedley avea afaceri în domeniul hotelier și alimentar  și trăia într-un lix absolut. El și soția sa, cu care era căsătorit de 33 de ani, erau renumiți petru activitățile lor excentrice. Deși ducea o viață boemă, Smedley era foarte bolnav și a ales să fie eutanasiat într-o clinică din Elveția. BBC i-a filmat ultimele clipe, într-un documentar despre sinuciderile asistate.

Fostul președinte al companiei de arhivare FalconStor, ReiJane Hua, s-a sinucis anul acesta în septembrie, după ce în 2010 demisionase brusc, ca urmare a unui proces care îi fusese intentat pentru practici neconcurențiale. El s-a impușcat pe peluza casei sale de 2,5 milioane de dolari.  

 Sursa: Business Pundit