Conform surselor politice, Guvernul României are în plan o scădere a taxelor pe salarii, pe care cetățenii le plătesc în prezent.
Scopul acestei măsuri este de a reduce povara fiscală asupra angajaților și de a încuraja creșterea veniturilor nete pentru salariați.
O ordonanță de urgență ar putea fi aprobată până la finalul anului
Propunerea prevede implementarea a trei praguri de impozitare pentru diferite categorii de venituri și se preconizează că până la sfârșitul anului va fi promulgată o ordonanță de urgență pentru a implementa aceste schimbări fiscale.
„Marcel Ciolacu spune că România are unele dintre cele mai mare impozite, că oamenii plătesc jumătate din salariu la stat. Guvernul României are de gând să vină cu o reducere a impozitării. Vor să vină cu trei praguri de impozitare.
Românii care sunt plătiți cu venit minim, vor avea taxe mai mici. Cel de-al, doilea prag va fi în funcție de salariul mediu, iar cel de-al treilea pe toate veniturile ce depășesc salariul mediu.
Până la finalul anului va fi promulgată o ordonanță de urgență”, au spus surse politice pentru România TV.
Ce spunea premierul Marcel Ciolacu despre impozitarea muncii
Amintim că miercuri, premierul a declarat că Guvernul urmează să aprobe o ordonanţă de urgenţă privind reduceri de cheltuieli în sistemul bugetar care cuprinde 50 de măsuri. De asemenea, Marcel Ciolacu a subliniat importanța unei reforme fiscale în ceea ce privește impozitarea pe muncă.
El a menționat că impozitarea pe muncă în România este una dintre cele mai mari din Uniunea Europeană pentru cei cu venituri mici.
„Trebuie să înţelegem că în continuare nu putem impozita la fel în ceea ce priveşte impozitul pe muncă, cu cea mai mare impozitare pe muncă din Uniunea Europeană la cei cu venituri mici, media europeană e între 15-20% impozitarea pe muncă la cei cu venituri mici şi mai mare la cei cu venituri mari.
Este o diferenţă majoră între impozitarea muncii şi impozitarea capitalului”, a afirmat miercuri premierul Marcel Ciolacu.