Ultimele polite de acest tip, Vital si Benefica, au fost lansate la inceputul lunii septembrie de catre compania Sara Merkur. Vital I este un produs fara acumulare de capital, cu durata determinata, in care riscurile asigurate sunt imbolnavirea sau vatamarea corporala din accident si in plus, pentru femei, maternitatea. La un contract cu durata de cinci ani, asiguratul (barbat, 35 ani) plateste o prima anuala de 2.502.600 lei pentru care, in cazul ca se produce unul din riscurile asigurate, bene
Ultimele polite de acest tip, Vital si Benefica, au fost lansate la inceputul lunii septembrie de catre compania Sara Merkur. Vital I este un produs fara acumulare de capital, cu durata determinata, in care riscurile asigurate sunt imbolnavirea sau vatamarea corporala din accident si in plus, pentru femei, maternitatea. La un contract cu durata de cinci ani, asiguratul (barbat, 35 ani) plateste o prima anuala de 2.502.600 lei pentru care, in cazul ca se produce unul din riscurile asigurate, beneficiaza de o indemnizatie zilnica de spitalizare de un milion lei/zi. Pentru femei (aceeasi varsta), pretul asigurarii este mai mare, respectiv 3.980.690 lei, dar la calculul primei intra si beneficiile pentru nastere sau pentru internarea ca urmare a sarcinii.
Cealalta varianta a produsului, Vital II, este un contract care cuprinde aceleasi conditii, singura deosebire fiind aceea ca este o asigurare de tip viager, polita putand fi incheiata pe durata vietii asiguratului.
Al doilea produs lansat de Sara Merkur, Benefica (in variantele I si II), este o asigurare de sanatate din categoria celor de grup, destinata in general companiilor care vor sa-si protejeze angajatii. Fiind vorba de o asigurare colectiva, beneficiarul poate fi atat angajatul, in proportie de minimum 50%, cat si contractantul (firma), in proportie de maximum 50% din valoarea despagubirilor. Angajatorul poate astfel sa compenseze financiar absenta temporara a angajatului de la serviciu, ca urmare a imbolnavirii acestuia.
La un contract pe o perioada de cinci ani, de exemplu, angajatorul plateste pentru un angajat in varsta de 35 de ani (barbat) o prima anuala de 1.084.460 lei, iar pentru o femeie, 1.724.965 lei. Polita se incheie de regula cu persoane juridice, pentru grupuri de minimum cinci membri, iar riscurile asigurate sunt aceleasi cu cele de la produsul Vital, imbolnavirea din accident si maternitatea. Diferenta dintre variantele politei consta in durata contractului. O ultima precizare: ambele produse sunt oferite atat in lei, cat si in euro.
Ce nu se asigura
· Spitalizarea mai mica sau egala cu trei zile calendaristice
· Tratamentul dentar si chirurgia dentara
· Chirurgie plastica sau cosmetica
· Tratamente legate de fertilizare
· Nu se acorda despagubiri in primele trei luni pentru imbolnaviri si primele noua luni pentru maternitate.
Ce se asigura
· Imbolnavirea sau vatamarea corporala din accident
· Sarcina, pierderea sarcinii, intreruperea legala a sarcinii, nasterea
· Indemnizatie de spitalizare pentru cel mult 180 zile /an, dar nu mai mult de 90 zile pentru acelasi eveniment asigurat
· Indemnizatie de spitalizare pentru adultul care insoteste un minor asigurat
· Suma fixa pentru fiecare nou-nascut, egala cu de zece ori indemnizatia de asigurare.
Exemplu de calcul
Produs Vital I
Durata contractului nedeterminata
Varsta persoanei asigurate 35 ani
Indemnizatia zilnica de spitalizare
1.000.000 lei
Beneficiu pentru nastere –
10.000.000 lei
Prima de asigurare anuala
4.890.120 lei (barbati)
5.538.000 lei (femei)
Exemplu de calcul
Produs Benefica II
Varsta persoanei asigurate 35 ani
Durata contractului nedeterminata
Indemnizatia zilnica de spitalizare
500.000 lei
Beneficiu nastere 5.000.000 lei
Prima de asigurare anuala (barbati)
2.119.050 lei
Prima de asigurare anuala (femei)
2.399.800 lei