Cum să economisiți mai mulți bani în timpul călătoriilor. Cele mai bune 10 sfaturi

Cum să economisiți mai mulți bani în timpul călătoriilor. Călătoriile pot deveni costisitoare dacă nu ești atent la anumite obiceiuri de a cheltui.

Dar, odată ce vei face mici ajustări la modul în care călătoreşti, acestea vor face o mare diferenţă şi astfel vei putea chiar să-ți mai iei câteva zile în plus de vacanţă, în loc să rămâi fără bani. Iată un ghid despre cum să evitați să cheltuiți prea mulți bani în timp ce profitați la maximum de călătoria pe care o faceți, potrivit Gamintraveler.

Cum să economisiți mai mulți bani în călătorii

1. Planificarea bugetului

Stabiliți o limită zilnică: alocați o anumită sumă pe zi pentru alimente, activități și alte cheltuieli pentru a menține bugetul general sub control. Costuri de cercetare: Investigați în prealabil costul mediu de cazare, transport și activități în destinația aleasă.

Stabiliți o limită rezonabilă de cheltuieli zilnice și respectați-o. Urmăriți-vă cheltuielile, folosind aplicații de bugetare sau un carnet. Rezistați tentației de a cumpăra lucruri la primul impuls, în special suveniruri și articole de lux. Gândiți-vă de două ori înainte de a le cumpăra!

2. Transport

Zboruri: utilizați instrumente de comparare a tarifelor și fiți flexibil cu datele și destinațiile pentru a găsi zboruri mai ieftine. Luați în considerare companiile aeriene cu buget redus sau aeroporturile alternative.

Transport public: folosiți autobuzele locale, metrourile sau trenurile în loc de taxiuri și călătorii în comun. Închirieri auto: Dacă este necesar, comparați prețurile și rezervați în avans. Optați pentru vehicule mai mici pentru a economisi benzină.

3. Cazare

Cazare alternativă: pensiunile pot fi mult mai ieftine decât hotelurile. Stați în afara zonelor turistice: Cazările în afara centrelor orașelor sau a punctelor turistice oferă, adesea, tarife mai mici.

Puteți închiria Airbnb și să folosiți transportul public și să economisiți 30-40% din bani la cazare și în restaurantele din jurul cartierului în care vă cazați.

4. Mâncare și băutură

Mâncare stradală și piețe: mâncați unde mănâncă localnicii. Mâncarea stradală și piețele oferă mâncăruri autentice, la prețuri accesibile. Gătiți-vă locuri unde puteți mânca: alegeți unități de cazare cu bucătărie și pregătiți-vă masa folosind ingrediente locale.

Evitați restaurantele turistice: restaurantele din apropierea atracțiilor majore au adesea prețuri mai mari Limitați vizitele la restaurante și evitați zonele turistice scumpe atunci când mâncați în oraș. Veți găsi multe locuri accesibile pentru mâncare stradală, iar calitatea poate fi grozavă!

5. Activități diverse și vizitarea obiectivelor turistice

Atracții gratuite: profitați de muzee, parcuri, tururi pe jos și festivaluri locale gratuite. Abonamente cu reducere: Căutați abonamentele care reunesc mai multe atracții la tarife reduse.

Tururi cu ghid: organizați-vă propriile excursii pe jos, în loc să plătiți pentru cele organizate de un ghid. Multe orașe oferă tururi gratuite pe jos, spectacole sau alte activități – profitați de acestea pentru a vă îmbogăți experiența călătoriei, fără a cheltui.

6. Moneda locală și Banca

ATM-uri: retrageți bani în moneda locală de la ATM-uri cu taxe minime. Carduri fără comisioane: utilizați carduri de credit sau de debit care nu percep comisioane de tranzacție în străinătate. Monitorizați cursurile de schimb: Schimbați valută atunci când ratele sunt favorabile.

7. Suveniruri și cumpărături

Limitați achizițiile: planificați cumpărăturile de suveniruri cu grijă pentru a evita cumpărăturile impulsive. Piețe de chilipiruri: Cumpărați mai degrabă din piețele locale, decât de la magazinele turistice și negociați prețurile acolo unde este cazul.

8. Taxe ascunse și suplimente

Taxe suplimentare pentru bagaje: Călătoriți doar cu un bagaj de mână pentru a evita taxele pentru bagajele înregistrate. La hotel: Evitați mini-barurile hotelului, serviciile scumpe de spălătorie și alte facilități inutile.

Capcane turistice: feriți-vă de activitățile pe care le propun operatori de turism agresivi. Taxe ATM și schimb valutar: retrageți numerar de la ATM-uri în sume mai mari pentru a reduce comisioanele de tranzacție și aveți grijă la casele de schimb valutar cu comisioane mari.

9. Asigurare de călătorie

Acoperire: alegeți o asigurare de călătorie care include acoperire de sănătate, anulări și bagaje pierdute pentru a preveni pierderile financiare neașteptate. Investiția în asigurarea de călătorie poate economisi mulți bani în cazul unor probleme medicale neașteptate, anulări de călătorie sau pierdere a bagajelor.

10. Programe de loialitate

Puncte: utilizați carduri de credit de călătorie, programe de fidelitate pentru hoteluri și companii aeriene pentru a câștiga puncte pentru călătoriile viitoare.