Refuzând să se exprime în "probleme ale serviciilor speciale", Obama, prezent la Casa Albă la o conferinţă de presă alături de premierul irakian, Nouri al-Maliki, a declarat în legătură cu acest avion fără pilot că "am cerut restituirea lui. Vom vedea cum reacţionează iranienii", scrie Agerpres.
Până în prezent Washingtonul nu a confirmat oficial că aparatul era de origine americană.

Teheranul a anunţat că unităţile sale de război electronic au preluat, la 4 decembrie, controlul asupra unui avion fără pilot RQ-170 Sentinel ce a pătruns pe teritoriul iranian dinspre Afganistan şi pe care l-au făcut să aterizeze fără avarii majore.

Televizunea iraniană a difuzat joi imagini prezentate a fi cele ale acestui aparat supersofisticat care, potrivit unor responsabili americani sub protecţia anonimatului, în momentul incidentului se afla într-o misiune de supraveghere pentru CIA.

Presa americană a informat că drona supraveghea instalaţiile nucleare iraniene.

"Suntem pe punctul de a finaliza decodificarea" dronei, iar "viitoarea etapă este reproducerea aparatului", a afirmat luni un parlamentar de la Teheran, citat de televiziunea naţională. El a adăugat că versiunea iraniană va fi "superioară" din punct de vedere tehnic aparatului american.