“Numele meu este Barack Obama şi eu sunt tipul care l-a făcut pe Mark să poarte vestă şi cravată”, a glumit Obama în deschiderea reuniunii publice de la sediul reţelei de socializare, din Palo Alto, unde Zuckerberg, care purta o cravată cu nodul larg şi o vestă neagră, i-a fost gazdă.

“Sunt foarte mândru”, a adăugat preşedintele, în râsetele şi aplauzele publicului, când Zuckerberg, un obişnuit la hanoracelor cu glugă, a subliniat că este “a doua oară” când îmbracă un costum pentru a se întâlni cu Barack Obama.

Preşedintele Facebook şi preşedintele SUA au mai o întrevedere în februarie, când Obama a efectuat o vizită în regiunea San Francisco.

“Prima dată când am luat masa împreună purta o vestă şi o cravată şi i-am spus în mijlocul cinei că începuse să transpire puţin. L-am ajutat să-şi scoată vesta”, şi-a amintit Obama miercuri, după care şi-a scos vesta şi şi-a invitat şi gazda să facă la fel.

 Barack Obama a avut drept principal obiectiv în vizita la Facebook apărarea noii sale strategii fiscale, axată pe necesitatea de a pune capăt cadourilor fiscale pentru americanii cei mai înstăriţi.

 În faţa unui public compus în principal din tineri, preşedintele SUA şi-a expus încă o dată foaia de parcurs pentru reducerea deficitelor, fără a uita să o critice în treacăt pe cea republicană.
Confruntat cu un deficit bugetar de 1.600 miliarde de dolari şi o datorie care depăşeşte 14.200 de miliarde, preşedintele SUA a fixat la 13 aprilie un obiectiv de reducere a deficitului de 4.000 de miliarde de dolari acumulat în 12 ani şi a promis că nu va prelungi, la finalul lui 2012, cadourile fiscale pentru cei mai bogaţi republicani moştenite de la predecesorul său republican George W. Bush. Între timp, chestiunea a devenit o temă pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2012.
În încheierea reuniunii de o oră, Zuckerberg i-a oferit un hanorac cu glugă lui Obama, cu celebrul logo Facebook pe fond albastru. “În caz că veţi dori să vă îmbrăcaţi ca mine”, a glumit tânărul miliardar.
Sursa: Agerpres