Barclays, ce-a de-a treia mare banca din Marea Britanie, a anuntat o scadere de 34% a profitului net in primul semestru al anului in curs, pe fodnul reducerii tranzactiilor cu valori mobiliare si a deprecierii activelor.

Castigurile nete ale bancii au scazut pana la 1,72 miliarde de lire sterline sau 26,2 pence pe actiune, fata de 2,6 miliarde de lire sau 40,1 pence pe actiune in perioada similara a anului trecut. Analistii estimau un profit net de 1,5 miliarde de lire.

Divizia de investitii bancare a Barclays, Barclays Capital, condusa de Robert Diamond, a afisat un profit inainte de taxe de 524 milioane de lire, in scadere cu 69% fata de valoarea de 1,7 miliarde lire in prima jumatate a anului trecut.

Barclays, la fel ca si a doua banca din Marea Britanie, RBS, isi vinde o parte dintre divizii pentru a-si stabliza pozitia pe piata. Astfel, Barclays a acceptat sa-si vanda divizia de asigurari de viata companiei de asigurari Swiss Re, pentru suma de 753 milioane lire (949 milioane de euro) in numerar.

Sursa: Bloomberg