Banca Barclays vrea sa se finanteze, dar fara sa acceseze bani din fondurile de urgenta guvernamentale. Oficialii bancii nu au precizat motivele clare pentru care refuza ajutoarele guvernamentale, dar unul dintre motivele vehiculate de analistii financiari din Marea Britanie este acela ca principala conditie in acest caz ar fi eliminarea bonusurilor pentru membrii conducerii.

Asadar, conducerea Barclays s-a gandit ca ar fi bine sa caute fonduri in alta parte. In prezent, gratie bubble-ului de la pretul petrolului din ultima perioada, resursele financiare se afla in randul tarilor producatoare. Astfel, banca s-a gandit sa se indrepte spre Orientul Apropiat.

Partnerii de discutii ai Barclays sunt Qatar INvestment Authority si Abu Dhabi Investment Authority, de la care spera sa atraga 5,8 miliarde de lire. Totusi, britanicii nu mizeaza totul pe o singura carte, declarand ca vor cauta 1,5 miliarde de lire in alte surse.

De cealalta parte, guvernul britanic are fonduri suficiente pentru a acoperi cerintele Barclays. Deocamdata, doar HBOS si Royal Bank of Scotland au accesat ajutoare gtuvernamentale.