BAREM Bacalaureat! Cum se rezolvau de fapt subiectele la Limba și Literatura Română, potrivit edu.ro. Absolvenții de liceu au susţinut astăzi prima probă la Bacalaureat 2020, cea de Limba și Literatura Română. Cum arată baremul și cum trebuie rezolvate subiectele la Limba și Literatura Română? Edu a venit cu precizări în acest sens.
Examenul național de Bacalaureat a început astăzi, cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Aproximativ 155.500 de absolvenți de liceu s-au înscris la prima sesiune de Bacalaureat 2020. Examenul a început la ora 9:00, când în toate sălile s-au deschis subiectele. Candidații la BAC au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele la Limba și literatura română.
BAREM Bacalaureat! Cum se rezolvau de fapt subiectele la Limba și Literatura Română, potrivit edu.ro
Dintre aceștia, aproximativ 123.800 sunt candidați din promoția curentă și 31.800 sunt candidați din promoțiile anterioare. Numărul înscrișilor este cu aproximativ 20.000 de mai mare decât anul trecut. Rămâne de văzut câți se vor prezenta la examene, având în vedere că Evaluarea Națională a înregistrat cifre record de absenți.
În Capitală, vor susține probele examenului de Bacalaureat peste 17.000 de candidați.
BAREM Bacalaureat! Cum se rezolvau de fapt subiectele la Limba și Literatura Română, potrivit edu.ro
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Totul a apărut aici. https://subiecte.edu.ro/2020/bacalaureat/Subiecte_si_bareme/
Pentru rezolvarea subiectelor de Bacalaureat, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. La examene, hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
BAREM Bacalaureat! Cum se rezolvau de fapt subiectele la Limba și Literatura Română, potrivit edu.ro
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie, până în ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.
Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise şi prin mijloace electronice.
„În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, precizează MEC.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.