"Îmi dau seama că fractura în societate este atât de puternică încât reconcilierea societăţii devine principala mea misiune. De probleme cu Fondul, cu pensiile, cu salariile să se ocupe domnul Victor Ponta, dacă ţine să mai rămână prim-ministru. Dacă ţine. Dar, principalul meu obiectiv este reconcilierea societăţii", a declarat Băsescu, la sediul său de campanie.

El şi-a exprimat speranţa că, după revenirea la Palatul Cotroceni, dacă acest lucru va fi decis de Curtea Constituţională, nu are prioritate mai mare decât reconcilierea societăţii, motiv pentru care cheamă partidele politice la deschidere către acest lucru.

Băsescu a punctat că va acorda importanţă şi restabilirii credibilităţii României în UE şi NATO. "Cele două mari familii – UE şi NATO – sunt familiile noastre. Valorile lor sunt şi valorile noastre. Valorile acestor două entităţi din care România face parte trebuie împăcate acum, reconfirmate în România. Românii au început să o facă astăzi, prin atitudinea lor faţă de referendum, dar oamenii politici nu trebuie să rămână în afara acestui comandament. Voi fi conciliant până la un punct – nimeni nu poate afecta securitatea naţională, nimeni nu poate să facă din mine un om cu care să negocieze Justiţia. Dacă aceste două condiţii sunt respectate, sunt un bun partener pentru orice partid, fie că este la putere, fie că este în opoziţie", a adăugat preşedintele suspendat.

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a mai declarat duminică noaptea, că a ales să schimbe strategia de campanie şi să îi îndemne pe români să nu meargă la vot la referendum după ce a avut certitudinea că prin lege se introduce pragul de validare.

"Le-am înţeles semnalul maghiarilor"

 Traian Băsescu le-a mulţumit, la finalul votului pentru referendumul de duminică, cetăţenilor români de etnie maghiară, afirmând că "le-a înţeles semnalul".

"Dincolo de a le mulţumi românilor, permiteţi-mi o menţiune şi pentru cetăţenii români de etnie maghiară. Le-am înţeles semnalul şi nu-mi rămâne decât să le mulţumesc şi lor, ca de altfel, tuturor românilor", a declarat Băsescu, la sediul său de campanie.

El a anunţat, la închiderea urnelor de vot şi după ce Biroul Electoral Central a anunţat procentul prezenţei cetăţenilor români la vot, că "flacăra democraţiei a rămas aprinsă" .Dacă au înţeles lecţia dată de români, cei de la USL pot să-mi fie parteneri.

Băsescu a mai spus că în zilele următoare vor fi semnale ale partenerilor europeni prin care vor saluta atitudinea românilor şi vor constata că românii "au fost deasupra propriei lor clase politice".