‘Când vin alegerile, mărim salarii, mărim pensii, mărim ajutoare sociale, depăşim limitele bugetului. Pe urmă, Guvernul care vine după alegeri trebuie să împrumute bani, dacă are de unde, să-şi mărească deficitele, să-şi mărească datoriile, ca să poată rezolva angajamentele electorale ale celor care s-au aflat la putere în momentul deciziilor. Or, eu cred că asta ar disciplina clasa politică’, a apreciat şeful statului, luni seară, la TVR.

Potrivit acestuia, o astfel de propunere a fost făcută în 2009 de cancelarul german Angela Merkel.

Şeful statului respinge, totodată, declaraţia pe această temă a preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, potrivit căruia limitarea deficitului la 3% nu şi-ar avea locul în Constituţie.

‘Sigur, am văzut şi o declaraţie a presedintelui Curţii Constituţionale, care spune că nu-i aici sediul acestei probleme. Ba, eu cred că este, pentru că există în Constituţie articole care fac reglementări economice, de genul: nu poţi să faci o propunere sau să iei o decizie fără să indici sursa bugetară din care se asigură costurile pentru propunerea pe care ai făcut-o’, a mai spus preşedintele Băsescu.
SURSA: Agerpres