Preşedintele l-a chemat pe ministrul de Interne la Palatul Cotroceni şi l-a rugat să se gândească la demisie. Nica a spus că premierul Boc este cel care ar trebui să demisioneze.

“Preşedintele şi-a exprimat speranţa că încă mai există o soluţie pentru a nu pune stabilitatea politică în pericol, această soluţie aflându-se în acest moment la latitudinea domnului Nica. Preşedintele l-a rugat pe domnul Nica să ia în considerare posibilitatea de a demisiona din funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, pentru a debloca situaţia existentă în coaliţie” se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Băsescu l-a invitat pe Nica la Cotroceni miercuri seară, şi, potrivit ministrului de Interne, cei doi au avut o discuţie de zece minute.

„Să demisioneze Boc!”

Ulterior întâlnirii, Dan Nica a declarat, la Realitatea TV, că nu ia în calcul varianta demisiei, şi că, din punctul lui de vedere, cel care ar trebui să îşi dea demisia sau să fie demis este premierul Boc.El a mai spus că acum Guvernul condus de Emil Boc a ajuns să facă „95 politică şi doar 5% administraţie”.