Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la Feteşti, că România îşi va relua creşterea economică la 6 luni după ce marile puteri economice, SUA, Germania, Franţa, fiind dependentă de relansarea economică a acestora.

„România nu şi-a propus scoaterea din criză prin eforturi proprii, pentru că nu poate. Oricât am cheltui, nu ar însemna decât o îndatorare excesivă, cu rezultate îndoielnice. România este dependentă de relansarea economică a marilor puteri economice: SUA, Germania, Franţa. Când aceste ţări vor relua creşterea aconomică, la 6 luni o să ne reluăm şi noi creşterea economică, ca urmare a redeschiderii pieţelor lor pentru mărfurile româneşti”, a declarat la Feteşti, în timpul unei întâlniri cu comunitatea de afaceri locală, Traian Băsescu.

România nu şi-a putut permite „sute de miliarde”

El a mai spus că dacă guvernul ar fi avut o abordare de genul „creştem producţia industrială, pompând bani din bugetul de stat, bani împrumutaţi, evident, pentru a creşte producţia, nu am fi avut unde vinde”.
„Deci nu se putea prefigura decât un eşec în cazul unei astfel de politici”, a mai adăugat şeful statului.
El a mai spus că România nu şi-a putut permite să împrumute „sute de miliarde”, pentru a transfera banii către agenţii economici, în condiţiile în care celălalt pilon al creşterii economice – consumul – este şi el redus.

SURSA:Mediafax