‘Cu premierul am avut discuţii şi m-a pus la curent cu ce s-a stabilit între domnia sa şi Crin Antonescu. Nu am a-i reproşa nimic premierului, m-a informat care au fost deciziile politice. Ei au o reprezentare de 70%, eu nu am mijloace să-i conving altfel decât utilizând pârghiile constituţionale. Nu am ce să negociez în procesul acesta’, a spus şeful statului, într-o declaraţie de presă pe tema revizuirii Constituţiei, în care a anunţat că a declanşat procedura unui nou referendum, care cuprinde două întrebări – dacă românii doresc Parlament unicameral şi un Legislativ cu 300 de membri.

Întrebat dacă intenţionează să meargă în Parlament pentru a discuta acest subiect, şeful statului a spus că nu vede de ce ar face acest lucru.

‘În Parlament nu numai că nu prea văd de ce să merg, deşi, dacă aş fi invitat, m-aş duce cu plăcere. Însă, eu am trimis Parlamentului un punct de vedere şi vreau să ştiţi următorul lucru: Constituţia României este o Constituţie bună, care, oricât am privi la perspectiva de evoluţie a României, principiile pe care le stabileşte, drepturile, instituţiile sunt în regulă, îndeplinesc toate standardele europene. În momentul de faţă un singur standard nu este îndeplinit, acela care vizează voinţa poporului de a avea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari’, a afirmat Traian Băsescu. AGERPRES