“Avem nevoie de un sistem fiscal predictibil”, a spus Băsescu. El a mai arătat că OUG  privind contractele de credit trebuie să conducă la protejarea drepturilor consumatorului şi să asigure un echilibru pentru stabilitate în sistemul financiar.
 “Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 50/2010 trebuie să ducă la protejarea drepturilor consumatorilor şi îmbunătăţirea transparenţei în sistemul de creditare bancară a populaţiei, asigurând un echilibru în legătură cu nevoia de stabilitate în sistemul financiar, pe baza garantării că Directiva Europeană 48/2008 este respectată”, a spus şeful statului.
El a reamintit parlamentarilor că finalizarea Acordului cu FMI, CE şi BM este condiţionată de realizarea unor obiective clare. Printre acestea se numără şi un sistem fiscal predictibil, dar şi încadrarea într-un deficit maxim de 4,4% din PIB, prioritizarea investiţiilor deja începute şi finanţarea numai a celor viabile.
Preşedintele a precizat că finalizarea Acordui cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială va conduce la scoaterea României din criza economică.
Preşedintele Traian Băsescu s-a adresat marţi Parlamentului pe teme de politică internă. Discursul preşedintelui a fost rostit în prezenta premierului Emil Boc şi a miniştrilor, dar în lipsa parlamentarii partidelor de opoziţie (PSD, PNL şi PC), care au decis să nu participe la şedinţa comună a Parlamentului.