România nu va putea ieşi singură din criză, depinzând de evoluţia marilor economii ale lumii, a declarat în această seară preşedintele Traian Băsescu.

„România va ieşi din criză după ce ies SUA, Franţa, Germania, Marea Britanie pentru că exporturile noastre depind de aceste pieţe. Realitatea este că vom ieşi din criză odată cu economia globală”, a afirmat şeful statului în cadrul unei întâlniri cu firmele de construcţii care a avut loc la Ministerul Transporturilor.

Traian Băsescu a transmis, de asemenea, un mesaj voalat de avertizare companiilor străine care, în opinia sa, vin în România să facă profituri pe care le escamotează sub diferite chichiţe contabile pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

„Marile companii straine vin degeaba, ca nu obţin profit. Atunci mă întreb de ce mai vin. Nu cred că e vreo companie care vine să facă muncă patriotică în România. Fac un apel la firmele care vin să îşi mascheze profitul să înceteze asemenea practici pentru că autoirităţile fiscale sunt pe fază”, a mai spus preşedintele Băsescu.