“Eu am început de ieri o serie de consultări în interiorul Coaliţiei legat de nevoia de relansare a încrederii în Guvern. Suntem la stadiul la care Guvernul a încheat cu succes Acordul cu FMI şi CE, accord care a făcut România să iasă din zona de risc de derapaj economic. Suntem la momentul la care trimestrul patru al 2010 dă semnal de trecere pe creştere pozitivă, chiar dacă este foarte mică.
Cred că Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, una care să nu mai vizeze trecerea prin criză, ci una care să vizeze relansarea economică. Niciunul dintre aceste obiective nu este posibil fără restabilirea încrederii în Executiv şi a celei că această Coaliţie poate să ducă la creştere economică mai mare de cea prognozată, de 1,5%”, a spus preşedintele Traian Băsescu după discuţia de la Parlament.
El a precizat că în cursul zilei de luni a avut dicuţii şi cu liderii UDMR, UNPR şi minorităţi.
Problema găsirii unui alt premier ar putea fi dezbătură după congresul UDMR, a mai spus Băsescu. El nu a exclus ca aceasta să fie soluţia pentru restabilirea încrederii în Guvern, dar nu acesta este moemntul. "Speculaţiile făcute în ultimele zile sunt în afara realităţii pentru că nimic nu se va lua în discuţie la nivelul Coaliţiei până după congresul UDMR", a precizat şeful statului. El a mai arătat că varianta unui premier independent poate fi o soluţie, dar nu crede că va avea susţinere în Coaliţie.