Prezent la inuagurarea centrului tehnologic de la Titu, dezvoltat de Renault, preşedintele Traian Băsescu a ţinut să precizeze că este unul dintre cei care au semnat privatizarea Dacia.

„Tuturor ni se părea că Dacia este a noastră şi trebuie să rămână a noastră”, a spus Băsescu.

Trebuie să mulţumim celor de la Renault pentru grija de a proteja inteligenţa românească, a mai precizat preşedintele.

Totodată, el a afirmat că privatizarea Dacia a fost una dintre cele mai bune decizii ale guvernelor post-decembriste.

„De puţine ori un politician are şansa să rămână să urmărească şi să susţină un astfel de proiect, un proiect de dimensiunile aceluia pe care Renault l-a dezvoltat în România. Sunt unul dintre aceia care au semnat hotărârea de guvern pentru privatizarea uzinelor Dacia cu strângerile de inimă legate de acel moment, pentru că tuturor ni se părea că Dacia e a noastră şi trebuie să rămână aici, aşa cum este. Îmi aduc aminte în 1999 chiar de dezbaterile care au apărut că am putea din nou să fim vinovaţi că ne vindem ţara. Iată că lucrurile prăpăstioase care se dezbăteau în 1999 s-au probat a fi fără niciun fel de fundament şi că una din cele mai bune decizii ale guvernelor de după revoluţia din 1989 a fost privatizarea uzinelor Dacia cu Renault”, a mai arătat Băsescu.

Dacia a revenit acolo de unde plecase

El a mai declarat că Dacia „a revenit acolo de unde plecase ca şi gândire, ca şi filosofie”.

„Evoluţia ei după investiţia iniţială a deturnat foarte mult chiar sensul modelului Renault 12. Astăzi însă, prin investiţiile Renault, investiţii care adesea au primit şi sprijinul Guvernului României în a se realiza, ne-au făcut să recuperăm o şansă pe care am avut-o cândva, pe care păream că am pierdut-o, aceea de a fi un constructor de autombile reputat. Am recuperat ca urmare a investiţiei, inteligenţei şi managementului şi tradiţiei Renault, am recuperat tot ceea ce pierdusem prin deteriorarea modelului Renalut 12 şi în momentul de faţă România a devenit unul din jucătorii importanţi în industria automobilelor. Un motiv pentru care trebuie să mulţumim Grupului Renault este grija de proteja inteligenţa românească. Sunt puţine grupuri globale care doresc să valorifice şi inteligenţa pe care o ţară în care produc să o poată pune la dispoziţie. Iată că Renault – şi e al doilea mare grup industrial care face acest lucru în România – a decis să dezvolte la Bucureşti, Titu, Piteşti, Mioveni cel mai mare centru tehnologic din afara frontierelor Franţei. E pentru noi nu numai o bucurie, nu numai o onoare, dar şi o şansă pentru tinerii ingineri”, a declarat şeful statului.