„În cazul în care actuala Coaliţie nu îşi asumă realizarea programului, trebuie căutat un prim-ministru care să-şi asume un program în conformitate cu nevoile României, un program prin care să nu fie minţiţi românii şi după ce se instalează să spună că trebuie să facem altfel. Şi trebuie instalat un nou Guvern”, a arătat Băsescu.
El spune că partidele trebuie să-şi facă inventarul şi fie decid să rămână la putere şi să îşi asume responsabilitatea scoaterii României din dificultate, fie nu şi-o asumă şi să treacă în opoziţie.
Preşedintele crede că nici partidele din Opoziţie nu propun o alternativă. „Dacă privesc la ceea ce propun în program partidele din Opoziţie, nu văd un program de relansare economică, ci doar clişee demagogice, că pot da, că pot oferi”, a precizat şeful statului.
Problemele în cadrul Coaliţiei au apărut după ce Curtea Constituţională a României a decis miercuri, cu majoritate de voturi, că Legea educaţiei este neconstituţională, constatând că exista un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern deoarece şi-a asumat răspunderea pe o lege care era deja în dezbatere parlamentară.