Preşedintele Traian Băsescu va încerca, joi, în întâlnirea cu preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, să găsească o soluţie cu privire la penalităţi pe care România riscă să le plătească în urma controalelor efectuate privind finanţarea europeană din domeniul agriculturii.

„Vom discuta despre probleme legate de politica agricolă comună, dar şi despre probleme punctuale pe care România le are, având în vedere că, în urma controalelor efectuate pe cheltuielile din 2007 şi 2008, România ar avea de plătit penalităţi, adică reduceri din finanţare, de 42 de milioane de euro pentru 2007 şi 42 de milioane pentru 2008”, a declarat Traian Băsescu, la Aeroportul Henri Coandă, înainte de a pleca spre Bruxelles.

El a adăugat că la întâlnirea de lucru cu Barroso va încerca să găsească soluţii.

Preşedintele Băsescu a precizat că întâlnirea a fost solicitată de el cu ocazia ultimului Consiliu European, la evenimentul de joi urmând să fie prezenţi şi ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, cel al Turismului, Elena Udrea, ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, şi consilierul prezidenţial Leonard Orban.

Printre subiectele care vor fi abordare se numără strategia Uniunii Europene 2020, schimbările climatice, criza economică din România, Serviciul European de Acţiune Externă, securitatea energetică a Uniunii Europene, dar şi parcursul european al Republicii Moldova.

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi, la Bruxelles, la un dejun de lucru cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

SURSA: Mediafax