Acesta a declarat că a fost curios să urmărească declarația premierului după întâlnire şi a constatat că acesta nu a înţeles despre ce a fost discuţia, de fapt:
   
"Eu nu pun sub semnul intrebarii dreptul Guvernului de a promova un buget, al Parlamentului de a-l aproba si nici ei dreptul meu constitutional de a spune ca nu sunt de acord.  Am spus că susțin fără rezerve, și sunt resurse în buget, și pentru indexarea pensiilor și pentru creșterea salariului minim. Trebuia să crească salariul de la 1 ianuarie și nu în două etape. Sunt resurse și pentru creșterea venitului minim garantat.  Deci 1,5 mld de la dl Dragnea si 600 mil de la serviciul datoriei, deci 2,1 mld fata de 2,28 mld cât s-ar obține prin acciza la combustibil. Insist să se facă tăierile de la domnul Dragnea pentru că aceștia sunt bani electorali. Se pare că muilți primari numai așa funcționează dacă primesc fisele în tonomat, altfel nu cântă la alegeri", a declarat Băsescu.
Potrivit acestuia, refuzul său de semna memorandumul prin care să aprobe negocierilel cu Fondul nu are nicio semnificație pentru menținerea Acordului cu FMI:   
"Acordul este pentru 2013 -2015 și el nu se întrerupe decât dacă programul deraiează, dacă nu se respectă criteriile macroeconomice.   Eu propun Guvernului reducerea taxei comsbustibil și corespunzător de cheltuieli.   Propagandiștii au mai lansat o teorie – se pierde top-up-ul. Cu ocazia negocierii bugetului 2013 -2020 eu am susținut că țările care rămân în acord cu Fondul și cu UE să mai primească 10% contribuție europeană, de la 85% la 95%. Acest top-up de 10% nu poate fi anulat decât dacă se anulează Acordul dintre Fond și UE pe de o parte și România pe de altă parte".
Preşedintele a mai declarat că va întoarce Bugetul, făcând propuneri precise de unde să se taie bani și să nu mărim fiscalitatea pe energie.

"Aș vrea să mai fac o precizare. Eu îmi fac datoria morală ca președinte văzând că pe spinrea românilor se acumulează în buget bani pentru clientela politică dar nu voi putea să am decât acțiuni legale – trimis bugetul înapoi la Parlament și eventual să-l atac la CCR. Eu nu pot impune prin alte mijloace Guvernului să renunțe la modificarea OUG a Codului fiscal. Cert că este că indiferent ce măsuri voi lua de la 1 ianurie se vor plăti și salariile și pensiile", a mai declarat Băsescu.