Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi seara, la o dezbatere a GDS, că România are „o poziţie fermă” legată de obţinerea portofoliului european al Agriculturii, dar şi „un plan B” în privinţa alocării postului de comisar european.

„Vă asigur că opţiunea noastră este comisariatul pentru Agricultură”, a precizat preşedintele.

El a fost întrebat dacă are în vedere un dialog continuu, care să aibe în vedere şi „un plan B”, ce vizează şi alt post de comisar, decât acela construit în jurul persoanei lui Dacian Cioloş.

Băsescu a ţinut să dea asigurări că „nu vom rămâne fără comisariat”.

„Avem o poziţie fermă legată de Agricultură, cu atâtea (şanse – n.r.) câte avem în condiţiile în care suntem ţară agricole. Există (un dialog – n.r.) pe variante, pe soluţii, spre satisfacţia tuturor. Nimeni nu merge pe o singură variantă”, a mai spus preşedintele Băsescu.

Guvernul l-a nominalizat pe fostul ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş pentru postul de comisar european, din partea României.

Fostul ministru, care este şi şeful unei comisii de profil a Preşedinţiei, a câştigat, în acest an, prin concurs, postul de director al Direcţiei Programe de dezvoltare rurală I din Direcţia Generală Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene.

SURSA:Mediafax