Grupul BASF a achizitionat divizia de produse chimice pentru domeniul constructiilor a companiei Degussa AG, pentru suma de 2,7 miliarde euro.

“Achizitia ne permite sa ne conectam la potentialul de crestere al pietei produselor chimice pentru domeniul constructiilor, beneficiind de o baza sigura. Ne vom extinde in continuare pozitia pe aceasta ramura industriala cu rentabilitate mare”, a spus Andreas Kreimeyer, membru al bordului director BASF AG.

Piata produselor chimice pentru domeniul constructiilor este evaluata la aproximativ 13 miliarde euro si este atractiva din perspectiva unei cresteri anuale de patru pana la cinci procente, a unor margini relativ stabile si inalt potential in materie de inovatie. Achizitia diviziei Degussa va oferi BASF un acces rapid la clienti industriali suplimentari si clienti finali.

In anul fiscal 2004, divizia de produse chimice pentru constructii a companiei Degussa a raportat vanzari in valoare de aproximativ 1,8 miliarde euro. Compania preluata distribuie in jur de 40.000 de produse in intreaga lume si este organizata pe doua segmente: Admixture Systems si Construction Systems. Unitatile de business din cadrul segmentului Admixture Systems ofera produse si solutii de sistem pentru industria betonului, iar cele din cadrul segmentului Construction Systems sunt active in sectorul constructiilor, aplicarii podelelor, fatadelor.

Portofoliul companiei BASF cuprinde de la chimicale, plastic, produse pentru agricultura si chimicale fine pana la petrol si gaze naturale.

Sursa: Capital, 01 martie 2006